Svijet
Trending

Netanyahu kaže da je potpuna izraelska sigurnosna kontrola nad cijelom teritorijom zapadno od Jordana “suprotna palestinskoj državi”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u subotu da je njegova želja za sigurnosnom kontrolom nad cijelom teritorijom zapadno od Jordana suprotna postojanju palestinske države.

“Neću napraviti kompromis u pogledu pune izraelske sigurnosne kontrole nad cijelom teritorijom zapadno od Jordana – a to je u suprotnosti s palestinskom državom”, rekao je Netanyahu u objavi na X, ranije poznatom kao Twitter.
Nije naveo nikakve druge detalje u svom postu u jednom redu, koji je uslijedio dan nakon što je imao telefonski razgovor s američkim predsjednikom Joeom Bidenom koji je uključivao razgovore o tom pitanju.

Netanyahuova objava na društvenim mrežama podsjeća na izjavu koju je dao na konferenciji za novinare u četvrtak gdje je rekao da Izrael “mora kontrolirati sigurnost cijele zemlje koja se nalazi zapadno od rijeke Jordan”.

U odvojenom postu, izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben Gvir također je ponovio svoje odbijanje palestinske države.

“Ja poričem palestinsku državu. Uvijek!” Ben Gvir je rekao na X.

User Rating: Be the first one !

Slične Novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button